Nervos

5 strategii eficiente pentru a minimiza o criza de furie

Crizele de furie sunt adesea intalnite la cei mici. Ce facem atunci cand ne confruntam cu o astfel de situatie si cum putem sa il ajutam pe cel mic sa se regleze emotional?

  • Numaram pana la 5,10, 15 etc. Numaratul poate sa fie una din cele mai usoare modalitati de a ne linisti si de a ne da ocazia sa ne gandim inainte de a reactiona atunci cand suntem furiosi. Aceasta strategie functioneaza eficient atat la cei mici, cat si la adulti.
Strategii de controlare a furiei

                          Mingea Controlam furia

  • Respiram adanc. Aceasta strategie ajuta la relaxarea si detensionarea situatiei, indiferent de emotia pe care o simte cel mic. Relaxand corpul, putem mai apoi sa ne folosim mintea mult mai eficient pentru a rezolva o situatie.
  • Suflam in palme. Pentru a-l incuraja pe cel mic sa respire adanc, putem sa ii sugeram sa sufle in palme. In acest fel, realizeaza o conexiune mai puternica cu propriul sau corp si devine constient de gestul respiratiei, ajutandu-l sa se linisteasca.

Poveste terapeutica – Furia. Despre managementul furiei

  • Strangem pumnii si apoi ii relaxam. Acesta strategie ii ajuta pe cei mici sa se detensioneze rapid. Roaga-l sa stranga pumnii si sa se incoarde cat poate de tare, iar mai apoi sa ii relaxeze.
  • Cerem o imbratisare. Imbratisarile mai lungi ajuta corpul sa reduca nivelul de stres, iar presiunea usoara de la nivelul pielii trimite semnale de linistire catre creier.
Disciplina pozitiva ghidul parintelui de la A la Z

Disciplina pozitiva ghidul parintelui de la A la Z

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.